Warsteiner
A Warsteiner főzde története 1753-ban a Dortmund közelében lévő Warstein városában kezdődött Antonius Cramernek köszönhetően.
Fia – Johannes Vitus Cramer – apja nyomdokaiba lépve folytatta a serfőzés mesterségét. 1802-ben a város és a serfőzde is a tűz martalékává vált, azonban ez sem szegte kedvüket és a város közepén levő St. Pankratius templom mellett felépítették a máig is álló sörgyárukat. A negyedik generáció még magasabb szintre emelte a serfőzés tudományát, hiszen Albert és August ezt már iskolában is tanulta. 1898-ban bejegyzésre kerültek a warstein-i cégjegyzékben.
1927-óta a Kaiserquelle forrás adja a sörkészítéshez szükséges kristálytiszta vizet.
1960-ban már 100 000 hektoliter sört főztek, mellyel bekerültek a nagy német sörfőzdék közé. A kereslet a kiváló Premium Pils után olyan mértékben nőtt, hogy az 1970-es években a város déli részén új sörgyár építésébe kezdtek. 1976-ban Albert Cramer megnyitotta az akkori követelménynek maximálisan megfelelő sörgyárat, így piaci szerepük tovább erősödött.
250 évvel az alapítás után elmondható, hogy a Cramer családnak sikerült egy világszinten fogyasztott Pilseni sört készíteni, mely nap mint nap örömet nyújt fogyasztóinak.
A családi tradíció napjainkban is folytatódik, immár több mint 10 éve Catharina Cramer vezetésével.